Съдебна реформа или гавра с избирателите

1111Ако Българите знаеха, как се гаврят с тях и техните надежди, всички щяха да изберат Възраждане!

Нека разскажем за Съдебната реформа. Реформата, която всички очакват, но никой не ги пита какво искат.

На 13 септември 2013 година, пред Съдебната палата в София се появи „Жълтурчо“ – Човешки силует, сочещ към съда, на гърдите му пишеше „Корупция“, на сочещата към съда ръка – „Това е моят дом“.  Дошлите от цялата страна, протестиращи, поискаха наказания за магистатите, които лъжат в съдебните решения, а прокурорите, които пазят престъпниците от съда, да влизат в затвора. Това искат Българите, както и решените им с измама съдебни дела да бъдат преразгледани. Те създадоха инициативата „Против корупцията, за честно правосъдие и правова държава“, която по-късно бе регистрирана в съда, като „Обществен съвет за правосъдие“.

Тогава се появиха и „протестърите“, заети със свалянето на Орешарски от власт. Те по-късно станаха „Правосъдие за всеки“, а днес са „Да България“.

Това е хронологията.

Желание за реформа или желание за власт? Това е въпросът.

Докато „Обществен съвет за правосъдие“ и българските граждани искат въвеждане в България на честно правосъдие и затвор за магистрати, в платформата на „Да България“ е записано, че ще съдейства за  по-бърз, по-ефективен,  по-справедлив и  по-прозрачен съдебен процес.

Нима, обещаното от „Да България“ е необходимо на някого, когато честността я няма?  Когато съдии и прокурори, безнаказано лъжат и върху собствените си лъжи решават преписките? Когато лъжите им съсипват човешки съдби и вкарват невинни в затвора, а престъпниците остават на свобода?

Защо „Да България“ не иска да бъде отнет инструмента на съдебната измама, а вместо това да бъде променена структурата на съдебната власт?

Този факт, заедно с публично известното, финансиране на основните играчи в „Да България“, от фондацията „Америка за България“, говори  за политическо действие, планирано от хора, които хабер си нямат от живота на Българина, но много добре разбират от политически маркетинг. Възможно е дори да не живеят в България.

Търсейки празна политическа ниша за т.н. „протестъри“, те  забелязали, че много българи са пострадали от съдебната система. Идеален електорат, който да бъде подмамен, като се използва надеждата му за възмездие и справедливост. Не е ли това поредната гавра с българите? С пари, маркетинг и манипулации на общественото мнение?

Помните ли Яне Янев, с партията „Ред, законност и справедливост“? Помните ли, че щеше „с вагонетки“ да вкарва престъпниците в затвора? Помните ли го, как плюеше  Бойко Борисов? Защо тогава Борисов го назначи за свой  съветник? Какъв театър … за глупавата публика.

Повтаря ли се историята?

Реформа ли е Съдебната реформа на „Да България“ или е поредната гавра с избирателите? Преценете сами!

Bookmark the permalink.

Comments are closed