Реални резултати за спомен от ГЕРБ и „Обединения патриот“

Thief

Моделът „Недосегаемите“ е запазената марка с която ще запомним управлението на Бойко Борисов. Въвеждането на пазарлък с кандидатите за затвор, вместо предаването им на прокурор е реалният резултат от управлението ГЕРБ.

За укриване на акциз чрез продажба на алкохол без бандерол,  Наказателният кодекс предвижда от две до осем години затвор, и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на продаваните стоки.

Какво се случва, когато при управлението на Бойко Борисов и министър на върешните работи Цветан Цветанов, ГДБОП разкрива продажбата на стотици тонове алкохол без бандерол и укрит акциз на стойност над 180 млн. лева годишно?

Отговорът е: приятелска седянка, на която провинилите се обещават, че вече няма да правят така.

Това се случва през 2010 година в кабинета на Бойко Борисов, в присъствието на тогавашния министър на финансите Симеон Дянков, Цветан Цветанов и големи алкохолни производители. Цветан Цветанов, лично прожектира доклад на ГДБОП, в който са описани имената на фирмите, които произвеждат алкохол и го продават с фалшиви бандероли или без бандерол. След това, „държавните мъже“ и провинилите се,  се договарят, от този момент – нататък, вече да плащат акциз. Каквото било преди това – остава в миналото. Това е всичко. Битият – бит и т.н. Това, че държавата е ощетена със стотици милиони, за тях е без значение.

Дали е редно, защо прокуратурата не повдига обвинение, защо никой не е наказан – може само да гадаем. Дали са дадени пари, дали са откупили свободата и предприятията си – никой не знае. Сигурно е само, че много хора знаят за случката, но я приемат за нормална.

Съгласно Наказателния кодекс, Наказанието се налага с цел: 1) да се поправи и превъзпита осъденият към спазване законите и добрите нрави, 2) да се въздействува предупредително върху него и да му се отнеме възможността да върши други престъпления и 3) да се въздействува възпитателно и предупредително върху другите членове на обществото.

Какъв е реалният резултат от пазарлъка? Въведен е моделът „Недосегаем“, или пък може би „Държан на каишка“.  За възпитателния ефект върху обществото да не говорим. От този момент, всеки в държавата знае, че каквото и да прави, няма да бъде наказан, стига да намери подходящия подход и даде подходящите знаци (вероятно финикийски).

Запис от срещата е показан и коментиран от Сашо Диков в предаването му „Просто Диков“, излъчено на 1.02.2016г.

Един от героите в него е Емил Димитров – „Ревизоро“, който коментира пред Сашо Диков, че постъпката е правилна и ако престъпниците били наказани и предприятията затворени, държавата нямало да прибере парите от „златната кокошка“.

Сега Емил Димитров е водач на листата на кандидат- депутати от „Обединените патриоти“ в Шумен.

Къде е мястото на закона в „ценностната система“ на ГЕРБ и на „Обединените патриоти“, преценете сами.

Вижте част от предаването: https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=aim5TrUKjHY

Пълният запис може да видите тук: „Просто Диков“

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed