Русенци вървят към референдум

Изображение2837Повече от 1000 са вече,  желаещите да събират подписи за провеждане на Референдум за чиста околна среда в Русе. Само за няколко дена, Русенци се активираха и масово се включват в решаването на най-болния за общината проблем. Околната среда е причината за незавидното първо място на общината по новорегистрирани онкоболни. Мръсният въздух, изпаренията на битум и денонощните миризми, от години тормозят Русенци. Към тях трабва да споменем и силно миришещата на химия, питейна вода. Неспособността на РИОСВ и община Русе да се справи с проблема са причините, гражданите на „Малката Виена“ да прибягнат до този вариант. С одобрението на общинското ръководство в ТЕЦ Русе, започва изгарянето на битови отпадъци. Паркът на младежта се превзема от паркоместа и губи облика си на място за отдих. Поголовното кастрене на многогодишни дървета, доведе до тяхното насилствено убиване и лишаване на Русенци от прохладата, която им даряваха( на снимката).

За задължително провеждане на референдум, в Русе, е необходимо да се съберат подписите на 14 500 човека. Срокът е три месеца, от обявяването на организирането му. Поради това, инициаторите първо ще съберат екип от 2500 човека, които да събират подписи и тогава ще обявят учредяване на инициативата.

Набирането на желаещи да се включат в организацията на референдума за чиста околна среда в община Русе, продължава. Следващият пункт за записване на желаещи да събират подписи ще бъде на 29 и 30 август от 10 до 20 часа, пред супермаркет „Пацони“ в кв. „Здравец“.

Можете да се включите и на интернет платформата Русе Диша тук: https://www.rusedisha.site/

Bookmark the permalink.

Comments are closed