Референдум за чиста околна среда в Община Русе

референдум лого ок

Скъпи приятели,

Стана ясно, че Община Русе, дори не е кандидатствала по европейските проекти за подобряване, качеството на атмосферния въздух, а Общински съвет отказа да създаде Обществен съвет по екология. Всеки ден, Фините прахови частици са над допустимите норми…

Вече знаем, че единственият начин да осигурим чист въздух на децата ни и нас самите е провеждането на референдум, с решението на който, да задължим общинската администрация да реши проблема.

Започна последната фаза от събирене на подписи за провеждане на Референдума.

За задължителното му провеждане, от Общински съвет-Русе, законът изисква, да съберем 14 500 подписа, на Русенци с избирателни права, които да покрепят провеждането му. Искаме, да сме сигурни, че имаме необходимия брой, след отпадане на грешни и непълни данни, затова решихме, че е необходимо да съберем 18 000 подписа.

Днес, 50 дни след началото на подписката, имаме събрани 10 000 . Шансът, да успеем, до 20 януари 2019г. е реален.

Студеното време и ранното настъпване на зимата, затрудниха задачата, но тя е изпълнима. Провалът, след като вече 10 000 Русенци, са се ангажирали, да променят условията в които живеят, е недопустим!

Всичко зависи от нас – Русенците, които искаме чист въздух и поставяме това, сред основните ни цели.

Как можете с една минута в Интернет, да помогнете в събирането на подписи?

На първо място, може да дадете своят подпис!

Специално за тези, които са заети и не могат да отидат до пунктовете за събиране на подписи, създадохме форма в интернет. Подписвайки се в нея, ще оставите данни за контакт, а представители на екипа по организиране на референдума, ще се свържат, лично с Вас, и ще Ви информират, кога, между 5 и 10 януари 2019г. , във Вашия квартал ще се събират подписи. Ако желаете да съберете подписи, от Ваши съседи, колеги и роднини, можете да го посочите в отделно поле.  Формата за подписване е тук: https://www.peticiq.com/219135

На второ място, ще бъде безценно, да споделите тази публикация с поне 10 Ваши приятели, на лични съобщения, във Фейсбук (ако ползвате).

Направете го лесно – като кликнете върху бутона за споделяне под статията, по- долу.

Ще се отвори поле за споделяне, а ако е необходимо ще изиска да влезте в профила си. В горната част на полето има падащо меню, на което пише „Споделяне в дневника ви“ и стрелка. Кликнете върху стрелката и ще се отвори меню. Кликнете върху  „Изпратете в лично съобщение“(най-долу). В полето напишете името на приятеля си  и изпратете съобщението. Повторете го 10 пъти с различни Ваши приятели от Русе.

Огромният смисъл на това зянятие е, че ще участвате в грандиозно разпространение на информация, за референдума.

Ако изпратите на 10 души, а те на още 10 – публикацията ще стигне до 100 човека. Когато всеки от тях я изпрати на 10 приятели, прочелите я ще бъдат 1000. Ако всеки от тях я сподели с още 10 – ще бъде прочетена 10 000 пъти. След това са 100 000… Така ще успеем!

СПОДЕЛИ ВЪВ ФЕЙСБУК

Bookmark the permalink.

Comments are closed