Поредна гавра с Русенци, които искат въздух за децата си

Всички в Русе дишат отрови, но не всички искат промяна. Има хора, които печелят от това. Други удобно седят в кметските кресла и не дават на никого да говори по темата, за да не лъсне личната им некадърност.

Когато Русенци поискаха референдум за чист въздух, те отказаха да го проведат, и в същото време откраднаха идеята  и я предложиха от тяхно име, за да си правят предизборна реклама.

На 21 февруари в 11 часа, общинските съветници от ГЕРБ, Български демократи, БДЦ и Демократична България гласуваха предложението на кмета на Русе Пламен Стоилов, да бъде отказано провеждане на референдум, с който Русенци искат Общински съвет да приеме наредба за опазване на околната среда в общината.
Същия ден в сайта „Аксент“, на Румен Николаев, се появи публикация, че по инициатива на кмета Пламен Стоилов и групата на ГЕРБ в Общински съвет – Русе, групата „Демократична България“, групите на ДПС, „Атака“, на БДЦ, БСД, както и ПП „Зелените“ ще бъде създадена експертна работна група, която да изработи и приеме Наредба за опазване на околната среда на територията на община Русе.

Не е ли наглост това?На 11 заседания на постоянните комисии на Общински съвет, общински съветници подрепяха становището на кмета Пламен Стоилов и твърдяха, че приемането на наредбата било незаконосъобразно, а инициативния комитет ги убеждаваше в обратното. На 21 февруари сутринта с гласуване отказаха, референдум за приемане на наредбата, а в същото време, са се били разбрали, да откраднат инициативата и да я предложат от свое име.

Видео от споровете, в комисиите, дали приемането на наредба е незаконосъобразно:

Публикацията в „Аксент“:

работна група наредба

Публикацията в „Аксент“.

Bookmark the permalink.

Comments are closed